2011. október 26., szerda

Kirándulás

Október 15-én megejtettük első kirándulásunkat.
 A résztvevők korátlaga nem tükrözte a szakkör valós korátlagát, mivel a tizenhárom résztvevő gyermek közül négyen még nem érték el az iskolás kort. (Itt most csak a valós óvodásokat említem, az óvodás szinten  viselkedő iskolásokat nem számoltam hozzájuk. Sajnos ilyenek is akadtak.)
De, ez egyáltalán nem vetette vissza a kirándulás színvonalát. (Ez nagyban köszönhető a kísérő anyukáknak Erikának és Rózsának.)
 A pincesortól dél-keletnek indultunk a kilátó felé, majd keleti irányba fordulván egy erdőkiszögeléshez jutottunk. Itt egy terepbiciklis útvonalon indultunk észak-nyugati irányba, majd az Ikerfenyő előtt észak-keleti irányt vettünk. Erdős domboldalon lefelé haladva lyukadtunk ki a Nagy - rétre. Innen egy kicsit arrébb vonultunk és a Sashegy lábánál letelepedtünk. Itt került sor az ebédre és egy kis pihenésre.
 A vállalkozó kedvű résztvevőkkel megmásztuk a Sashegyet a sárga jelzésű turista útvonalon. Ezek után visszatérve a Nagy - rétre, majd dél felé fordulva, a pincesoron visszatértünk kiindulási helyünkre.
 A durván 4 km-es út nem nevezhető komoly kirándulásnak, de nagyon kellemes őszi sétának bizonyult.
Sajnos madármegfigyelési élményünk nem igen volt, leszámítva egy - két vonuló énekesmadár csapatkát, illetve a szokásos egerészölyv párt. Ellenben leletekben nem szűkölködtünk. Nem egy fészket és egy egerészölyv koponyát is sikerült begyűjtenünk.
 Összefoglalva, élményekben gazdag, kellemes őszi kirándulást tudhatunk magunk mögött.
 A következő kirándulásunk november 3-án esedékes. Cél a Pilis-hegységi Nagy-kevély.

A képre kattintva megtekintheted a séta képeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése